Tony Fougner

Lite personliga reflektioner och bilder ifrån mig.

Då var man tillbaka här igen..

Med det nya plus-medlemsskapet så tyckte jag att det kunde vara värt ett försök att hoppa på det betalande tåget igen. Mest för att kunna läsa magasinet tror jag. Men även för att sporra mig själv att vara mer aktiv i mitt fotograferande. 

Snart semester och då kommer ju förhoppningarna om att det ska bli storslagna fotoäventyr. Men det brukar ju inte bli så. Det verkliga livet kommer emellan. I år tänker jag dock försöka mig på att utforska Hallstahammar med omnejd. Med kamera. En cykel, en Fujifilm x70 och en iPad. Jag hoppas även kunna ta några rullar med min Ikoflex. 

I Hallstahammar har vi husvagnen sen något år tillbaka. Naturfotografiska och en cykel, det gör gott för både själ och hjärta.

Nu får vi se hur många inlägg det blir här på bloggen. Efter att ha suttit ett bra tag nu så har jag i alla fall lyckats ladda upp två bilder men det var inte helt enkelt. Bilderna försvinner, texten försvinner när man hoppar mellan bilduppladdning och textredigering. Det gäller att spara minsta lilla förändring i texten innan hoppet till bilduppladdning sker. Eller kanske ladda upp bilderna först och skriva texten sedan. Kanske ha texten i en annan app och bara klistra in den här i redigeraren. Jag får se hur jag går vidare. Finns alltid workarounds att ta till. Även om jag själv uppskattar när det är enkelt och bara fungerar.Postat 2017-06-11 13:41 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Lördag, städdag, Thåström, Koivisto

Lite sovmorgon, ut med hunden, nollgradigt, slask.

Ska försöka städa lite idag. Men för att hitta inspirationen så blir det ett par minuter vid datorn först. 

Det första jag brukar göra är att kolla Micke Bergs blogg. Alltid intressanta saker att läsa där. Nu brukar jag även läsa Ulf Lundells blogg. En snabb titt på Facebook, Knut Koivisto kör porträttvecka på Facebook samt lägger upp på @lensculture på instagram. Sen är det dags att kolla bloggarna här på Fotosidan. Idag blev det även så att jag gör ett inlägg.

Tidningen FOTO läggs ner. Känner mig lite skyldig då jag själv helt gått över till att läsa elektronisk. Började med att läsa jobbrelaterade böcker elektroniskt för några år sedan, en tjänst där man för en fast månadsavgift fick tillgång till tusentals böcker. Helt oumbärligt för mig som IT-konsult. Fick möjlighet att läsa in mig på en mängd teknikrelaterade detaljer utan att behöva köpa alla böcker. Sen gick jag över till att läsa tidningar med samma koncept, en överkomlig månadsavgift så får man tillgång till en mängd tidningar elektroniskt, FOTO t.ex samt en massa andra foto-tidningar.

Spotify, en annan liknande tjänst, spelar Thåström. Inspiration som sagt, till städandet, som närmar sig. Bara en kopp kaffe till, sen ska jag börja städa............Postat 2015-01-31 12:56 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Ett tag sen man skrev något här

Det går upp och det går ner.

Just nu handlar det om att lägga om skutan lite, backa, tillbaka till det analoga.

Införskaffade en gammal fin Zeiss Ikoflex I på Tradera. Än så länge bara kört igenom en film men det är denna maskin som kommer att användas flitigast nu den närmaste tiden.

Skickade på framkallning hos Crimson, denna gång beställde jag även papperskopior men efter att själv scannat negativen i min enkla scanner så märkte jag att det gav ett ganska OK resultat att jag inte behöver beställa papperskopior.

Nästa steg är att skaffa en dosa och framkalla filmen själv. Gjorde mig av med grejerna jag hade förut för några år sedan, det var ju synd. Om någon skulle läsa detta och råka ha en dosa och kanske lite tillbehör för filmframkallning till övers så kan ni ju kontakta mig.Postat 2015-01-20 18:30 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Utställning med klubben

Vi har lite lyckan att få hänga bilder på väggarna på Konsultbolag1.

I lördags var vi förbi och bytte ut de som nu hängt ett tag till helt nya friska bilder. Cristian och Arne beskådar delar av den "utställning" vi hängde.

Tidigare har det varit bilder ifrån klubbtävlingar som hamnar på dessa väggar men denna gång fick medlemmarna helt fria händer att skicka in bilder.

Konsultbolag1 håller utbildningar vilket gör att det är en strid ström av människor som passerar och inte bara kontorsråttorna som sitter inne. (Jag jobbar själv på Konsultbolag1 därav mitt lite fria ordval av mina kollegor :) ).

Kul att man som klubb får möjlighet att visa bilder för extern publik och kontoret blir glada av att få lite ombyte av väggklädnader.Postat 2014-03-17 20:08 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Dags att hålla fotokurs i Ericssons Fotoklubb

Under tre tillfällen i mars skall vi hålla en kurs för nya medlemmar i fotoklubben. Jag ska bl.a. snacka blixtfotografering.

Kul att hålla kurs. Har hållt några föreläsningar och kurser tidigare men då mest relaterat till mitt jobb, jag är inte yrkesfotograf.

Kursen kommer att ligga på en nivå för de som nyligen börjat intressera sig för fotografering. Vi vill att de nya medlemmarna kommer in i vår gemenskap på ett bra sätt.

Dottern får ställa upp när jag tar fram lite bildmaterial till kursen.Postat 2014-02-10 07:55 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
1 2 3 ... 4 Nästa